Gjør DU alt dugnadsarbeidet til ungdommen? La meg vise deg en bedre måte!

sep 19, 2014

Sliter du også med at dugnadsarbeid som din ungdommen egentlig skulle ha gjort lempes over på deg?

Da er du ikke alene, det er mange som opplever det samme som deg. Jeg har gått gjennom flere forum og nettsteder, spurt foreldre personlig og gjort en spørreundersøkelse på nettet om hvem som utfører dugnadsarbeidet i hjemmet, ungdommen eller foreldre. Resultatet viser at i de fleste tilfeller, er det foreldrene som gjør mesteparten av dugnadsjobben.

 

Er det riktig at ungdommen slipper så lett unna dugnadsarbeidet?

Det er jo for dem dugnaden blir gjennomført. Enten de skal på tur med klassen, fotballbanen skal pusses opp, uniformer til korpset skal oppjusteres, speideren skal på landstreff osv….

 

Dame i rosa kjole, Perleskrinet DugnadsarbeidSelvfølgelig skal du som foreldre kunne stille på dugnad og hjelpe ungdommen, men er det riktig at det er du som gjør mesteparten av jobben?

Her er en uttalelse fra en lite fornøyd mamma:

«Ungdommen vår skulle på klassetur til utlandet og i den forbindelse ble det samlet inn penger til turen gjennom dugnadsarbeid. Dette stilte jeg og min mann oss svært positive til, selvfølgelig skulle vi hjelpe til på dugnad. Men etterhvert som dugnadsoppdragene kom, viste det seg at mye av jobben ble lagt over på foreldrene. Husker godt en dugnadsjobb vi skulle gjennomføre på et gokartstevne. Her var det kun mulighet for foreldre å utføre dugnaden, ingen ungdommer fikk være med. Dermed ble det slik; foreldrene vasket toaletter i 4 timer på en søndagsettermiddag, mens ungdommen satt hjemme og spilte data.»

Dette er nok ingen unik historie, dessverre.

 

Hva med å finne et dugnadsarbeid som ungdommen mestrer helt selv!

Ungdommen har god mestringsfølelse

Dette vil gi dem:

  • Mestringsfølelse!
  • Større glede over det endelige resultatet!
  • Gleden over å ha bidratt til et felles mål!

Perleskrinet Dugnadsarbeid hjelper din ungdom med enkelt og kjekt dugnadsarbeid.

La ungdommen selge koselige kort til naboer, besteforeldre og venner og tjene egen penger til et felles mål.

Kort er noe alle trenger, noe som gjør det lettere å selge. Det fine med kortene er at det trenges ingen bil til å frakte dem, de får plass i en liten sekk på ryggen, som igjen sparer deg som foreldre både tid og krefter.

 

 

Perleklem fra

Signatur