Dugnadsarbeid ER som vanndråper!

jul 6, 2014

Dugnadsarbeid er som vanndråper

Jorden er jevnet, frøet er sådd, sola skinner og vannsprederen står på fullt.

Vanndråpene utfører dugnadsarbeid!

Mange dråper vann spruter ut av vannsprederen, alle samme vei, mot samme mål. Noen kommer litt på avveie, men resten flyter fritt og samlet frem og tilbake. Alle dråpene har kun et mål, å vanne jorden og frøet. Vanne frøet, slik at frøet får nok vann til å vokse. Vokse seg stor og sterk, år etter år.

 

En enkeltstående handling får konsekvenser

Vanndråpenes jobb i dag er kun en enkeltstående handling, en handling her og nå. Men om en ser litt lenger inn i tiden, måneder, år, ser en at handlingen i dag vil få konsekvenser. Konsekvenser langt inn i fremtiden, kanskje gjennom flere generasjoner.

I generasjoner fremover skal frøet, som nå har blitt til gress, vokse. Vokse for så å klippes, klippes og igjen vokse. Slik blir det. Gresset må pleies, trimmes og vannes, med vanndråper. Millioner av vanndråper. Samlede vanndråper, store og små, alle varianter.

Grunnsteinen ble bygget, stein på stein

Etter krigen, da Norge var blitt et fritt land, vårt eget land, landet som vi skulle identifisere oss med, gikk folket sammen om å bygge stein på stein. Sakte men sikkert bygget de opp landet vårt, Norge, til det det er i dag. Landet der det er godt å bo, der folk står samlet, hjelper hverandre og støtter der det trengs. Dette er noe vi i vår generasjon kan takke den forrige generasjonen for, de som startet oppbyggingen av landet.

Jo, vi var heldig å finne oljen, men den alene,var ikke avgjørende. Grunnsteinen ble lagt lenge før oljen dukket opp fra intet. 

 

Grunnsteinen ble lagt da folket, forrige generasjon, gikk sammen om et felles mål, slik som vanndråpene.

Folk visste at utrolige ting kunne skje, bare de var samlet. Utrolige ting som samhold, vennskap, kjærlighet og en muligheten til å bygge sitt eget land, med de holdninger som var viktige for det norske folk.

 

Dugnadsarbeid ER som vanndråper

Om kun 1 vanndråpe traff plenen min i dag, hadde konsekvensen blitt en helt annen. Kanskje fire gresstrå hadde overlevd, vokst opp, for så å blitt fjernet helt. Fire gresstrå er vanskelig å få øye på. De blir lett oversett og tråkket på.

 Vanndråpe på et gresstrå, Perleskrinet Dugnadsarbeid

Slik er det også for oss mennesker, vi er så mye sterkere når vi står sammen.

Dugnadsarbeid handler om å stå sammen om et felles mål, støtte hverandre til å oppnå drømmer. Små og store drømmer, drømmer i alle fasonger og varianter. Står man sammen, står man støtt.

 

Din innsats gir store ringvirkninger

Dugnadsarbeid ER som vanndråper. Det dugnadsarbeidet du gjør i dag, er kun en enkeltstående handling, en handling her og nå. Men det vil få store ringvirkninger om en ser frem i tiden, måneder, år og kanskje gjennom flere generasjoner.

  • Ballbingen du var med å lage, vil gi barn, ungdom og voksne en flott samlingsplass. En samlingsplass som vil skape nye vennskap og sosialt samvær i mange å fremover.
  • Klasseturen du var med å samle penger til, vil leve i mange år, gjennom ny kunnskap, minner, bilder og vennskap.

 

Når du utfører dugnadsarbeid, kanskje en smule irriterer, fordi du har så mye annet du skulle ha gjort, HUSK DA:

Perleklem fra

Signatur